To salg og ett kjøp i uke 23

Først solgte vi halve posten vi hadde i DNB OBX, som er en ETF som speiler OBX-indeksen for de 25 mest omsatte aksjene på Oslo Børs. Salget gjorde vi for å finansiere kjøp av DNO. Deretter solgte vi BWLPG som gikk ut på stop-loss.

Pengene vi hadde, og har, i DNB OBX så vi på som en fin cash-allokering i mangel av andre muligheter i markedet, og også for å få en større oljeeksponering som vi ellers hadde lite av. Når vi bestemte oss for å kjøpe DNO var det derfor naturlig å selge DNB OBX for å finansiere kjøpet, som da gjør at vi får en enda større oljeeksponering i porteføljen.

Kjøp av DNO

Oljen har vært sterk i det siste, der den nærmest har ignorert dårlige nyheter og gått sterkt på gode nyheter. Det ser vi på som et styrketegn, og vi hadde derfor lyst til å øke oljeeksponeringen vår. DNO er et spennende selskap som vi tror har det største kortsiktige potensiale av oljeselskapene på Oslo Børs hvis oljen fortsetter opp. Samtidig er det sannsynligvis også den aksjen med størst risiko, og vi har derfor satt en ganske tett stop-loss slik at tapet eventuelt ikke vil bli for stort.

Aksjen har i det siste gått bra og hatt et større handelsvolum enn normalt. Ved teknisk analyse av aksjen mener vi at vår inngangskurs utgjør en ganske bra risk/reward med tanke på kursmål og stop-loss.

Salg av BWLPG

BWLPG gikk ut på stop-loss denne uken, og har vært en av de dårligste investeringene våre, selv om vi dog fikk med et bra utbytte på veien. Vi kjøpte BWLPG i starten av april fordi selskapet hadde gått mye ned, og spotratene i VLGC historisk har gått opp i mai og juni i forhold til mars. Vi så derfor på det som en attraktiv inngangskurs.

Spotratene gikk for så vidt minimalt opp i slutten av april og de tre første ukene av mai, men så har det vært to uker med dårligere rater igjen, der BWLPG har gått kraftig ned. En stor økning av nybygg på vannet er nok grunnen til at spotratene ikke har kommet seg. Det kan hende spotratene er «forsinket» og kommer seg utover sommeren, men planen vi hadde feilet, og vi tar tapet før det eventuelt skulle bli større. Det er lurt å kutte tapene tidlig, glemme selskapet en stund, og heller fokusere på andre muligheter på børsen.

– Tormod Frogner Borge

 

Skoleduellen i Nordnet nærmer seg nå slutten, og du kan følge oss mot siste innspurt her: Aksjegruppen HiOA