Aksjeligaen, Evernote og Grexit

Forvalterne i Aksjegruppen HiOA møtes hver onsdag for å diskutere aksjer og oppdatere porteføljene sine på Aksjeligaen, til tross for at det er sommerferie. Den 17.06.2015 ble det bestemt at møtedag endres fra onsdager til tirsdager.

Møtet startet som vanlig med en markedsoppdatering som presenteres av Aksjegruppens skribent Ana Cojocaru. Vi hadde en diskusjon om hva som vil skje med renten på torsdag og de fleste forvalterne mente at Sentralbanken vil la rente forbli uendret.

 

11421573_10204202375363933_2099174489_n
Joachim in action

Joachim Sogn introduserte Evernote for forvalterne, som blir vår nye faglige plattform. Ideen om Evernote hentet han fra den tiden han jobbet ved Liberty Wealth Management i USA. I tillegg holdt han foredrag om finanskrisene i USA og hvilke faktorer som lå til grunn for disse, der han også brukte Evernote som verktøy.

Gruppene jobbet med porteføljene sine. Hermes bestemte seg for å vente på at OBXEXDBULL kommer seg opp igjen slik at de kan selge den, for å dermed kjøpe vanlig OBX (uten giring). REC Silicon ser veldig bra ut, derfor vil gruppen beholde den. Veidekke har ikke gitt noen kjøpssignaler, som gjør at den er fortsatt på vent.

På forrige møte bestemte Ares seg for at aksjene skal deles inn 60% på fundamentalt grunnlag og 20% på teknisk grunnlag. De skal kun legge inn to aksjer på teknisk, og REC Silicon blir sannsynligvis en av den, de venter på kjøpssignal fra REC. Videre skal de selge ut 10 000 aksjer av Dolphin, fordi det i juni ble kjøpt inn for mange, og det viste seg at det har gått dårligere enn forventet.

Før møtet, hadde Hermes gruppen satt i gang en diskusjon om hva som vil skje dersom Hellas går ut av EU og eurosonen, en såkalt Grexit. Denne diskusjonen ble utsatt til møtet slik at forvalterne fikk delta. Hvis Hellas går ut av EU/euro, tror Aksjegruppen at det vil føre til hyperinflasjon i Hellas. Egen valuta innebærer at Sentralbanken i Hellas selv bestemmer  hvor mye pengemengden vil være. I og med at Hellas har en stor gjeld å betjene, vil pengemengden være mye større enn det som er nødvendig, slik at inflasjon er uunngåelig.

 

Skrevet av Ana Cojocaru og Asja Sahbaz