Porteføljeoppdatering uke 2

 

Børsene har hatt en god start i 2018 og har igjen gått opp til all time high, både på Oslo Børs og i USA. De største norske selskapene fortsetter å dra lasset, i tillegg til at olje og oljeservice selskapene har gått bra etter at oljeprisen har steget mye de siste ukene. Oljeprisen nærmer seg nå 70 dollar fatet, og er på det høyeste siden 2014. Porteføljen vår har også gått opp noen prosenter de siste ukene, og vi er nå opp 5,5% siden skoleduellen startet i høst. Men det går for sakte og vi er et stykke bak indeks, noe av denne forklaringen kan være at vi har vært vektet for lite i olje, da vi bare har hatt 10 % i Borr Drilling som eneste oljerelatert. Ellers har det skjedd lite i selskapene vi har vært i de siste ukene, og vi har ikke gjort noen endringer i porteføljen siden sist, men velger å beholde de vi har inntil videre. Alle selskapene i porteføljen vår er nå i pluss, nå håper vi bare at det blir litt mer fart i aksjekursene.

 

Flex LNG har hatt en god start i vår portefølje og vi var opp over 10% på det høyeste før den korrigerte litt ned, og vi er nå opp 6,5 %. På tirsdag kom de med nyhet om levering av det første av seks skip, i tillegg til melding om at skip nummer to skulle bli levert til dem 11 januar. Det tredje skipet skal komme i andre kvartal. Første skip skal gå rett på time charter kontrakt på 15 til 18 måneder, og det på rater rundt 60 tusen dollar dagen. Det andre skipet går muligens rett ut i spotmarkedet, som ligger på rundt 80 tusen dollar dagen. Med cash break even på rundt 40 tusen dollar, vil de tjene godt med penger nå. Men sesongmessig pleier ratene å gå litt ned i løpet av vinteren, så det kan være lurt at de har noen båter på lengre kontrakter. FLNG sier selv de tror LNG shipping markedet vil stramme seg skikkelig til i løpet av 2019, og det er her de vil være i spotmarkedet.

 

Borr Drilling har også vært ganske bra de siste ukene, og vi er opp 7% igjen. Kursen var også all time high for noen dager siden. De har fortsatt ikke fått noen nye kontrakter, men vi er positive til at det snart kommer med de høye oljeprisene. Patrick Schorn ble nytt styremedlem i Borr denne uken, han er Executive Vice President for «New Ventures» i Schlumberger, og vi er glade for at de tar en mer aktiv rolle i Borr Drilling.

 

 

Skrevet av Tormod Borge