Tre aksjer ut siste uken

Hexagon Composites, Marine Harvest og Norsk Hydro går ut av porteføljen.

 

Hexagon har vært en teknisk kortsiktig posisjon som hentet inn potensialet veldig raskt. Vi anslo at draget skulle dra opp til 28, men kursen viste motstand flere dager på 27. Derfor valgte vi å ta ut på 27.00 tirsdag 14. april. Den rød linjen i viser 27.00. Vi realiserer i overkant 8,8%.

Marine Harvest har vi sittet på lenge. Selskapet har blitt møtt av synkende laksepriser og økende kostnader. Kvartalsrapporten skuffer i forhold til konsensus. Vi velger å kalle dette et tap og gå videre.

Marine Harvest ser også ut til utvikle en hode-skulder formasjon. Dette er et teknisk signal for videre nedgang og vi velger å gå ut nå fremfor å avvente. Vi raliserer 16. april et tap på 7,8%.

 

Norsk Hydro har vært et selskap vi har hatt gode forventinger til og selskapet har levert en fin kursstigning sakte, men sikkert. Vi liker selskapet, men nå viser tekniske indikatorarter at vi velger å ta den ut. Usikkerhet til dollaren er også en medvirkende grunn til at vi velger å realisere gevinsten og holde Hydro litt på vent.

Bildet nedenfor viser støte/motstandsnivåer rundt der Hydro ligger nå. Vi ser at det er mange motstandsnivået som vil være med på å gjøre en kursøkning vanskelig. Vi fryter derfor også brudd på nedsiden og nedgang i kursen.

Den kan også se ut til at Norsk Hydro brygger på en hode-skulder formasjon der vi er midt inne i den siste skulderen nå. Dette er et salgssignal og indikerer videre nedtur. Vi realiserer 9,5%. Vi har fortsatt Hydro på vent.